Friend

vandrehjem for unge

Vandrehjem har ændret sig gennem tiden, men er stadig populært

Der er få brancher der bliver ved med at være helt det samme gennem mange år, og en af disse få brancher hører vandrehjemmene ikke til. Der er stor forskel på hvordan man vælger at drive det, og det hele er lidt op til fri fortolkning, hvor man selv kan finde ud af hvordan man gerne vil have sit hjem til at fungere. Der er nogle fællestræk for de forskellige hjem, men det er ikke mange, så det er ikke svært at holde sig inden for kriterierne man gerne skal kunne opfylde hvis man skal kunne kalde sig vandrehjem.

Fællestrækkene

Et af de helt store fællestræk ved denne form for husning af mennesker, er at det som regel er ret billigt. Man sørger for at gøre det hele billigt, så den rejsende der bor hos en ikke behøver at lette pengepungen alt for meget for at få lov at sove bare en enkelt nat eller to. Det betyder at det nok ikke er de store rigmænd der er på forretningsrejse der bor på sådan et værelse, men for enhver der er ude og rejse der ikke har lyst til at skulle bruge for mange penge, eller måske slet ikke har ret mange penge, er det helt genialt. Alt det unødvendige er skåret væk, uden at du mister nogen af mulighederne. Traditionelt har man også tit sovet i køjesenge og på sovesale, så man kunne have flere mennesker på mindre plads. Det gjorde at man kunne få det hele lavet billigere, og på den måde var der flere der kunne få råd til at bo der. Det spillede en stor rolle, og gør det stadig i dag, men der er mange der hellere vil have de mere hotelagtige enkelt –og dobbeltværelser, hvor der er noget mere komfort, og meget mere privatliv. Dette gør det lidt dyrere, men det er også noget mere behageligt.

TIP: I København er det bedste vandrehjem Danhostel Copenhagen (hjemmeside).

En god ide for den unge rejsende

Vandrehjem findes over hele verden og fungerer tit ud fra de sammen principper, så man kan være ret sikker på at finder man et ”hostel” eller en ”backpacker” så er der mulighed for at få en billig overnatning med tag over hovedet. Det er er der mange unge rejsende der har haft stor gavn af gennem årene, og det er der fortsat mange der har. Den billige pris gør det meget mere realistisk for unge der ikke har så mange penge, at komme ud og rejse. Som regel er der masser af lyst til at se verden, og især unge mennesker har masser af eventyrlyst der skal stilles, og det kan man kun gøre ved at komme langt væk fra det hjemlige og bare prøve noget nyt uden at skulle være bundet af noget. Som regel ligger begrænsningen i at man gerne skal have et sted at sove, og det er her, vandrehjemmene kan hjælpe med at gøre det hele billigt, så de unge kan få lov at leve denne fede drøm ud.

Hvad mener du?