Friend

matrikelkortet

Få udarbejdet et ordentligt matrikelkort

Når man har med ejendomme at gøre, så kan det være en stor udfordring for det almindelige menneske, at finde rundt i, hvad der er af muligheder, og hvad man ikke må. Det kan både være noget som skel der kan være tvivl om, men det kan også være mange andre ting, for der er mange aspekter af juraen bag fast ejendom. Om ikke andet, så kan det nemt være, at du ikke er klar over, hvor skellet til din nabo går henne helt præcist, og det kan godt give nogle problemer, hvis man er lidt uheldig. Det kan være, at der skal bygges et eller andet højt på din grund, som skal stå lige op til hvad du mener der er skel, men din nabo ikke er enig i, at det er hvor skellet er. Det betyder jo, at du, ifølge hvad han mener i hvert fald, bygger på hans grund. Det siger jo sig selv, at det kan give problemer, og det kan også være svært at bevise ret meget.

Måske har du allerede et matrikelkort

Hvis du allerede har fået lavet et matrikelkort, så kan du jo bruge det, hvis det indeholder de oplysninger der er brug for lige i det tilfælde. Hvis ikke der er det, kan det dog være ret svært at finde ud af, hvad der er di grund, og hvad der er din nabos grund. Hvis der endda heller ikke er nogen skelpæle i jorden nogen steder, så er det endnu sværere, for så er der virkelig ikke noget at rette sig efter. Så kan det være nødvendigt at få fat i nogle professionelle, som kan komme og måle det op, og finde ud af, hvad for noget jord der hører til hvad for en ejer. Selvfølgelig er det noget der koster penge, men det kan i yderste konsekvens, være det der forhindrer dig i at bygge det du har tænkt dig, eller måske lave noget andet på din grund.

Matrikelkort er ikke nødvendigt for alle

Det er ikke alle, der har brug for matrikelkort, for hvis du for eksempel bor i Ringsted, Slagelse eller Holbæk, så er der ret mange steder, hvor der er hække eller hegn mellem grundene, og så kan man normalt bare bruge denne som skel. Det passer også som regel ret godt, og det betyder, at hvis man holder sig på den rigtige side at den, så skulle man være godt kørende. Det er dog ikke nogen garanti, og hvis der for eksempel er tale om en meget tyk hæk, så kan det være et problem at finde ud af, hvor i hækken skellet går henne. Det lyder måske som noget der er i småtingsafdelingen, men det kan godt blive relevant, hvis man vil bygge nogle ting, for der er ret skarpe regler for hvad man skal have byggetilladelse til, og hvornår man kan få det. Det er ikke altid lige meget, om man bygger 2 meter eller 2,5 meter fra skel, og derfor kan et matrikelkort godt være nødvendigt.

Hvad mener du?