Friend

Gasgrill

Sommeren er på vej – så skal der grilles

De fleste danskeres yndlingsårstid er på vej – sommeren. Dette betyder t-shirts og shorts, solcreme og strand, og en masse dejlige drinks. Det betyder ligeledes at vi begynder at flytte madlavningen lidt ud under åben himmel. Noget af de rigtig mange forbinder med sommer, det er når grillen bliver hevet frem derhjemme, og der bliver stegt bøffer og pølser og mange andre lækre ting. Når man står der med en øl i den ene hånd i en grilltang i den anden, mens solen skinner ned på ens bare arme, så føler man, at det er ved at blive rigtig sommer. Det er da også derfor, at man med det samme bør gå ud og anskaffe sig en grill, hvis man ikke har en. Det er ærgerligt at stå en lækker sommeraften og have helt vildt lyst til at grille, men så kan man ikke, fordi man ikke har nogen grill. Spørgsmålet er dog altid når man skal vælge grill, om det skal være kul eller gas.

Gasgrill eller kulgrill?

Der er mange forskellige holdninger til hhv. gas- og kulgrill. Nogle er meget bestemt til den ene slags, mens andre er meget bestemt til den anden slags. Der er dog også nogle som er helt ligeglade. Når man skal ud og købe grill skal man altså se på, hvad der er bedst ved hhv. gas- og kulgrill. Det som en gasgrill helt sikkert vinder på, det er hvor lang tid det tager for den at blive varm. En kulgrill skal i hvert fald bruge en god halv time på af blive varm, mens en gasgrill nærmest ikke tager nogen tid. Er man meget utålmodig er det derfor en grill med gas man skal vælge. Hovedargumentet for, hvorfor man skal vælge kul er altid, at det er fordi det smager bedre. Her kan man jo mene, at det må være relativt, da det jo er forskellige, hvad folk kan lide og ikke kan lide.

Find den rette grill ved hjælp af test

Når man så endelig er kommet frem til, om man vil have en gas- eller kulgrill, så gælder det altså om at finde den rette. Har man ikke så meget forstand på grille, så kan det godt være svært at vælge. Heldigvis findes der mange steder på internettet, hvor de har lavet test af gasgrill – og også kulgrill – så man altså hurtigt kan finde den der passer bedst til en. Priserne på grillene kan godt variere rigtig meget, så det kan være en god ide virkelig at nærlæse, hvad forcerne og svaghederne er ved de forskellige slags grill. Både hvad angår størrelse, men også hvor meget forbrug der er ved de forskellige. Desuden kan det være en god ide at se på, hvilket slags materiale den er lavet af, da det helt sikkert også har noget at sige med hensyn til, hvor lang tid grillen kan holde. Det skulle jo gerne være en som kunne holde til at lave pølser i mange år.

Hvad mener du?