Friend

nyhavn

Lad turen gå til København


Kender du København og hvor godt kender dine børn byen? Hånden på hjertet, så er de fleste ferier nok gået til fjernere destinationer og jeres kendskab til hovedstaden er lidt begrænset…

København er et oplagt mål for børnefamilier, der gerne vil opleve noget og blive bedre kendt med historien. Byen er stor, men ikke større end at den kan gøres på et par dage, hvis man bare har lagt et godt program for, hvad der skal ses.

København er alt for dyr… Dette udsagn høres tit, men er ikke hele sandheden. Jo, ting koster, men der er også mange gratis eller meget billige attraktioner og seværdigheder i København, som ungerne vil elske at besøge. Kør selv eller hop på toget eller en bus, uanset hvor i bor i Danmark, er I hurtigt fremme. Book et hotel, hold øje med de gode tilbud på nettet. En anden løsning er at leje en lejlighed af private, det kan gøres til rimelige penge og åbner muligheden for selv at lave maden eller hjembringe noget take away. Uanset hvilken form for logi I vælger, så gå efter et sted med en god beliggenhed eller nem adgang til det fine net af offentlige transportmidler.

Attraktioner og seværdigheder i København for familier

Planlæg jeres københavnertur i fællesskab, tag alle med på råd. Større børn har tit en meget klar mening om, hvad de gerne vil se og hvad de ikke gider. Lav et program, hvor I alle bliver tilgodeset, selvom det indebærer kompromisser.

Sæt jer sammen ved computeren en aften eller lån en stak bøger på det lokale bibliotek, så I kan blive godt inspireret til at udvælge byens bedste og mest interessante tilbud. Der er nok af attraktioner og seværdigheder i København for hele familien, det sværeste bliver nok at vælge.

I kan nemt gøre byen på egen hånd, men guidede ture kan være smarte at vælge. Der er ture på både gadeplan, men også på museer og kulturinstitutioner. Vælg den børnevenlige slags, der ikke for tørre eller for lange. De fleste museer tilgodeser også børn og har værksteder eller aktiviteter specielt rettet mod de små, så sæt god tid af.

Vil I gerne til koncerter eller særlige events, når I er i byen, så køb billetter hjemmefra. På den måde er i sikret plads og spilder ikke tid i billetkøen.

Glem ikke hyggen!

Når familien skal til København, så sæt ikke ambitionsniveauet for højt. Uanset hvor mange dage I sætter af til turen, så bliver det svært at nå det hele. Der skal også være tid til bare at slappe af og sidde lidt i en park eller lege på en legeplads. Børn bliver hurtigere mætte på oplevelser og trætte, end voksne gør og selvom byen har en hektisk puls, så behøves I jo ikke følge den.

Det bedste tip til en vellykket tur, er at medbringe gode travesko. Afstandene mellem mange attraktioner og seværdigheder i København er ikke så store, så I kommer med sikkerhed til at gå en del. Byen opleves bedst til fods, så vær forberedt på at gå meget.

Hvad mener du?