Friend

lækker brunch

Indbydende og smagsfuld brunch i det skønne Sydsjælland

Hvis du ikke har været der, er det helt sikkert besøget værd; Sydsjælland. Denne del af Danmark, bliver tit overset af den hæsblæsende hovedstad, hvor alt sker, i dynamiske rammer. Eller de finere forstæder, der omgiver en bestemt diameter fra hovedstaden, hvor de rige og kendte bor; dem som vi ofte ser i medier, fjernsyn og følger på sociale medier. 
I det sydlige Sjælland er der sjæl og varme. Der findes historie tilknyttet mange af byerne; fx er Nørre Alslev en gammel stationsby, og Vordinborg med de lidt mere end 17.000 indbyggere, kender de fleste som byen med en møbelbutik. Lolland Falster, som er det samlede navn for øerne Lolland og Falster, er der hvor Mick Øgendahl kommer fra, og også det områder, som der tales meget om i medierne som en del af udkantsdanmark. Ikke mange kender til disse områder, man vælger som regel at besøge hovedstaden, fordi det er mere kendt, og i manges øjne et mere spændende sted at tilbringe sin ferie. Men på Sydsjælland findes mange flere skatte end man lige skulle tro, der er bare ikke så mange der ved, hvor man kan finde disse. Alt efter hvad man er til, om det er små byer eller store byer, er der altid noget der kan opfylde ens ønsker. Om man vil gå en tur og kigge på vinduer, nyde den friske luft eller smage lidt på specialiteterne, så er der mulighed for dette. Der findes mange cafeer og restauranter, der bla. tilbyder en lækker brunch. En klassisk brunch indeholder alt fra noget varmt til noget koldt. En brunch på de fleste restauranter og cafeer, indeholde de klassiske elementer som pølser, bacon og scrample eggs som det varme, og yogurt, forskellige toppings og en masse dejlig frisk frugt. Alt efter hvilken cafe eller restaurant man går på, kan der være forskel i sammensætningen. Prisen afhænger også af hvilket sted man går hen, men en brunch er ofte en buffet, sådan at man kan spise så meget man kan. De fleste synes derfor om konceptet, som kan siges at være en god og relativt billig ide for den besøgende.

Tag bilen på din ferie

I hovedstaden er det nærmest umuligt at tage bilen i sin ferie. Her er metroen yderst fordelagtigt når man skal rundt. Dette gør sig anderledes gældende på Sydsjælland, hvor meget af oplevelsen, sker fra vinduet af sin bil, når man kører gennem de skønne landskaber. Der kan også være langt fra by til by, men hvis man skal benytte sig af offentlig trafik, vil der være begrænsninger, fordi busserne gør få gange i løbet af en dag, og måske ikke kører derhen hvor man gerne vil. Hvis man ikke ejer en bil, vil det derfor være fordelagtigt at låne eller leje en. Dette giver også en hvis frihed på sin ferie, om man bare skal være der få dage eller flere uger, så er det altså meget nemmere at kører rundt i det ganske land.

Hvad mener du?