Friend

Hvad kan man bruge NemID til?

NemID har været meget udskældt, og er ofte blevet kaldt for øgenavne. Ikke så nem ID, eller svær ID bruges der ofte om NemID. Men hvad er NemID egentligt, hvordan virker det, og hvor kan man bruge NemID?

Hvad er NemID?

NemID er en meget sikker metode til at logge ind på websites, og til at verificere at man er den person som man udgiver sig for at være. Grunden til at NemID er en mere sikker måde at logge ind på end normalt, skyldes at man har tilføjet en ekstra sikkerhed i form at et fysisk nøglekort. Man skal både kende det hemmelige password (som på andre hjemmesider), men også benytte en fysisk, som en hacker aldrig vil kunne få fat i. Hvis en person stjæler dit nøglekort, så kender personen sandsynlig ikke dit password, og kan derfor ikke misbruge dit login. Omvendt hvis en person opsnapper dit password, så skal personen også have fat i dit fysiske kort.

Du kan læse mere om NemID her.

Hvordan virker NemID?

NemID virker ved at du først indtaster dit personlige brugernavn eller evt. dit CPR-nr. Derefter indtaster du dit hemmelige kodeord. Hvis brugernavn og kodeord godkendes, så bliver du bedt om at indtaste en 6-cifret kode, som du finder på dit nøglekort. Det kan eksempelvis være at du bliver bedt om nøgle nr. #4321. Alle dine nøgler står i nummerorden, så du kan hurtigt skimme dit nøglekort og finde nr. #4321. Når du har tastet den 6-cifrede kode fra dit nøglekort, så bliver du logget ind.

NemID er strengt personligt og kan identificere præcis din person. Har du en virksomhed, eller skal du indberette ting til det offentlige for den virksomhed du arbejder for, så skal du ligeledes have oprettet et medarbejder erhvervs NemID. Her får du et nyt brugernavn og et nyt nøglekort, som du altid skal bruge, når du indberetter for dette firma.

Hvor kan man bruge NemID?

Der er efterhånden kommet mange steder, hvor man kan benytte NemID. Specielt til offentlige hjemmesider er det standard at benytte NemID, når man skal logge ind. Det er også blevet standard hos banker, og mange lånefirmer benytter også NemID til godkendelse af lånet. Dermed slipper man for den gamle og langsommelige proces, hvor lånepapirer skulle udskrives på en printer, derefter underskrives og slutteligt sendes med posten. Fordelen ved at låne penge med NemID er også at lånet kan godkendes med det samme, og dermed kan man langt hurtigere få de penge, som man ønsker.

Bortset fra det offentlige og banker/lånefirmaer, så er der endnu ikke så mange stedet at benytte NemID. Dog er der enkelte steder at det benyttes. F.eks. er det almindeligt på auktionssites at verificere sig med NemID, både som køber og sælger.

Hvad mener du?