Friend

simkort

Hvad er det nye eSIM-kort?

Har du også hørt om det såkaldte nye eSIM, men ikke er sikker på hvad det er, og om det har betydning for dit mobilabonnement? Læs med her og få svaret.

eSIM er faktisk ikke en helt ny opfindelse. Det er dog først nu, at teknologien er kommet så langt, så det rent faktisk implementeres i vores hverdag og bruges i vores mobiltelefoner.

Det såkaldte eSIM, der endnu ikke har fået et enegyldigt navn, er et elektronisk SIM-kort. Derfor bruges betegnelsen eSIM som nuværende beskrivelse. Det forventes dog, at eSIM fremover også skal hedde eSIM eller måske Embedden SIM.

eSIM er faktisk ikke ligegyldig for dig. eSIM kan have stor betydning for den måde vi anvender vores mobiltelefoner, og finder og skifter mobilabonnementer i fremtiden. Det kan ydermere have stor betydning for teknologien generelt, og dennes mulighed for at omskifte sig.

Banebrydende for mobelindustrien

Det fremtidige eSIM eller SIM-kort, hvad man vil kalde det, har nemlig speciel stor betydning for mobilindustrien. Når ført teknologien virkelig kommer i brug blandt mobilselskaberne, vil det blive betydeligt lettere for dig som forbruger, og ligeledes mere tilgængeligt at skifte din teleudbyder.

Netop derfor vil det fremtidige SIM-kort muligvis også øge konkurrencen yderligere på markedet, som allerede er presset i forvejen. Dog vil kunderne stadig forvente høj kvalitet, og service fra de mange teleselskaber.

Det vil udover en forbedring for dig som forbruger, også have stor betydning for industrien. Det vil nemlig øge den daglige kommunikation mellem maskiner og teknologier, da det indbyggede eSIM også lagre oplysninger. Data vil altså blive lettere at registrere, og dette kan industrien nye godt af.

Hvad betyder eSIM for dig?

For både dig, og for alle andre forbrugere, vil det nye eSIM have stor betydning, specielt når det handler om at skifte mobilabonnement. eSIM vil fremover være indbygget i din mobiltelefon, og derfor behøver teleselskaberne ikke længere tilbyde dig det så velkendte fysiske SIM-kort, der kommer i forskellige størrelser, alt efter mobiltelefon.

I det nye eSIM, vil dine oplysninger være kodet i et program, som selskabet har adgang til, og hvor dine oplysninger lagres. Hvordan dette system kommer til at foregå, er endnu ikke fastlagt. Det kan sandsynligvis være en form for app, indbygget i alle mobiltelefoner, eller et synkroniseringsprogram til din computer.

Udover den lette tilgængelighed, betyder det muligvis også, at du vil kunne have mere end blot én teleudbyder tilknyttet din mobil. Det bliver nemlig betydelig lettere at skifte teleudbyder. Du vil fx i dit program kunne sætte dit mobilabonnement på standby, hvis du er i udlandet over en længere periode, og du vil derfor kunne tilkøbe dig et nyt over dit eSIM, i det land du befinder dig i. Det burde også være muligt at gøre det samme her hjemme, hvor du måske sætter et abonnement på standby, og derefter finder et nyt mobilabonnement du anvender i en hvis periode.

Specielt Apple og Samsung er frontløbere af det nye eSIM, og forventer det bliver en realitet inden for de næste fem år. Desværre er der flere af de små teleselskaber her hjemme, der tjener en betydelig del på deres fysiske SIM-kort, nårkunderne skal have et nyt. Derfor er der også modstrid til eSIM’et, og derfor er der stadig udfordringer der skal løses, inden det bliver aktuelt.

Hvad mener du?