Friend

yoga

Hjemmetræningen er godt til den travle person

Sundhed fylder meget i danskernes bevidsthed. Om man forholder sig til sin egen sundhed og prøver at gøre noget for at være sund, er en individuel sag, men langt de fleste bestræber sig på at være nogenlunde sunde. Og det er alment kendt at træning har en stor plads i ens sundhed. Man skal sørge for at holde sig krop igen for at passe på den, og det er samtidig også den mest effektive slankekur.

Særligt for den arbejdsgruppe der meget befinder sig foran en computer. Og den gruppe bliver større og større i takt med den teknologiske udvikling, hvor altid skal styres af maskiner og forskellige slags større eller mindre computere.

Men det kan være svært at få passet træning ind sit travle hverdagsskema, når man også skal arbejde, købe ind, lave mad, og måske også hente og bringe børn og få dem puttet. At være voksen og måske endda forælder kan være et fuldtidsjob i sig selv. Derfor kan det da heller ikke undre nogen, at hjemmetræning bliver mere og mere populært og almindeligt. Hjemmetræningen er nemlig god til den travle person!

Hvorfor hjemmetræning?

Hjemmetræning omhandler al slags træning, du laver derhjemme i din stue eller i dit nabolag.

Hjemmetræning kan både omfatte styrketræning på stuegulvet, at løbe en tur rundt om huset og meget mere. Det væsentlige er ikke hvad, man laver, men at man netop bare træner et eller andet.

En af grundene, til at hjemmetræning er en god ide, er i høj grad den fleksibilitet man pludselig har. Man er ikke bundet af at skulle starte på et bestemt tidspunkt, men kan træne lige når det passer en selv. På den måde kan man planlægge sin træning efter sit normale hverdagsskema, så man også kan få tid til de andre vigtige ting, man skal nå i løbet af en uge.

Der er også mulighed for at variere træningsomgivelserne, idet man kan træne i flere forskellige rum og både udenfor og indenfor.

Og så slipper man også for at slæbe håndklæde, sæbe, skiftetøj og alt muligt andet med, hver gang man skal træne. Man er jo hjemme.

Hvad kan man lave derhjemme?

I princippet er det kun ens fantasi og de fysiske rammer, der sætter en begrænsning for, hvad man kan lave og træne derhjemme.

Hvis man gerne vil lave styrketræning kræver det i princippet ikke andet end plads nok på gulvet til, at man kan ligge ned. Så kan man altid bruge sin egen kropsvægt i forskellige slags øvelser stående, liggende og siddende.

Er man mere ude efter konditionstræning, kan det være en god ide med lidt mere plads til de øvelser, der hurtigt fylder lidt mere som f.eks. forskellige former for hop, sprællemand, lunges, løb på stedet for lige at nævne et par stykker.

Mange finder også deres eget hjem utrolig oplagt til at dyrke yoga i, måske netop fordi man så er alene og kan være fokuseret uden at skulle koncentrere sig om at se eller høre andre i rummet.

Kilde: http://bgh.dk/

Hvad mener du?