Friend

prof maler

Har du brug for en professionel maler til at male din bolig?

De fleste mennesker har brug for at få malet hele eller dele af deres bolig på et eller andet tidspunkt. Med mindre man selv er helt vildt glad for at male, så vil mange vælge at få nogle professionelle malere sat på opgaven. Med en professionel maler, er man sikker på, at man får så flot et resultat som muligt. Samtidigt slipper man for selv at skulle hoppe i malertøjet og bruge flere timer på at male lag, på lag, på lag for at opnå et pænt resultat.

Hvis man gerne vil male selv

Hvis man alligevel gerne vil spare de penge, det koster at få en professionel maler til at udføre arbejdet, så er man da stadig velkommen til at tage opgaven i egen hånd og forsøge sig på sin egen måde. I virkeligheden er det ikke så svært at male, hvis man ved, hvordan man gør det rigtigt. Før man overhovedet kan begynde at male, skal man selvfølgelig have anskaffet sig noget maling i den farve og med den glans, man ønsker. Ud over farven på malingen, så er graden af glans – også kaldet ”glansgraden” – vigtig, når man vælger maling. Malingens glansgrad er et udtryk for lysets refleksion i malingslaget, hvilket kan få stor betydning for, hvordan malingen kommer til at fremstå, når man har færdigjort projektet. En mat malingsoverflade har den fordel, at den kan sløre små ujævnheder, der kan opstå i malingen enten på grund af malingen eller på grund af den væg eller overflade, man maler på. Desuden er matte overflader refleksfri, hvilket betyder, at der ikke bliver kastet uheldige reflekser tilbage på andre dele af rummet. Matte overfalder er til gengæld ikke så nemme at rengøre og er generelt sværere at få til at se helt rene og hygiejniske ud, fordi maling med lav glansgrad vil danne en mat og ”åben” overfalde.

Omvendt er blanke overflader mere rengøringsvenlige i den forstand, at maling med høj glansgrad vil danne en glat og såkaldt ”lukket” overflade, som er afvisende over for skidt og smuds, rengøringsvenlig og modstandsdygtigt over for slid og forskellige former for stød. Til gengæld vil en meget blank maling med høj glansgrad fremhæve de små ujævnheder på overfalden blandt andet på grund af den gode refleksionsevne.

Hvis man vælger selv at stå for at male sin bolig, så skal man altså huske at overveje alle disse malings-relaterede spørgsmål. Omvendt kan man slippe for at skulle stå for valget af maling, hvis man lægger opgaven i hænderne på et professionelt malerfirma i Holstebro eller Ringkøbing.

Hvis man gerne vil have et malerfirma til at male sin bolig

Hvis man er det mindste i tvivl om, hvordan man skal gribe maler-opgaven an, og man ikke har prøvet at male før, så er det en god idé at få nogle professionelle folk til at gøre det. I Jylland i nærheden af Holstebro og Ringkøbing er der mange malerfirmaer, som kan tilbyde en virkelig billig service med et yderst godt resultat.

Hvad mener du?