Friend

elscooter

Gode råd før du køber el-scooter

Med en el-scooter har du mulighed for at komme frit omkring. Du vil føle dig langt mindre afhængig af hvor stor afstanden er til dine gøremål, uanset om du skal besøge en bekendt i den anden ende af København, skal ud for at handle eller tage en tur i skoven. Man vil med andre have fuld frihed til at planlægge sin dag fuldt ud. Hvis man er på udkig efter en ny scooter er det dog en god idé at gøre sig nogle overvejelser inden man begiver sig ud i det.

Modeller til ethvert behov

Det kan være svært i første omgang at vælge den rigtige model. Der findes nemlig et væld af udgaver, der alle har deres styrker og tiltænkte brugsområder. Der findes eksempelvis modeller i en kompakt størrelse, der gør det let at komme til i smalle steder, såsom supermarkeder, elevatorer eller smallere gader som dem man vil finde i byer såsom Herning. Det kan også være man har brug for en større aktionsradius. I så fald har man ikke brug for en kompakt scooter, men derimod en der har måske har større batteri, hjul og bedre affjedring, så de lange ture stadigvæk kan udføres behageligt og med maksimal komfort. Ønsker man mere stabilitet, så kan man overveje at gå fra en 3-hjulet til en 4-hjulet model. Ønsker man derimod læ fra vind og vejr er det måske nærmere en kabinescooter man har brug for.

Hvad du skal gå efter

Nogle af de ting, der er værd at overveje ved køb af en ny el-scooter er først og fremmest dens fysiske størrelse. I mange tilfælde og til de fleste situationer vil det være en fordel at have en mindre model, da den er langt mere praktisk at have med at gøre. Især når man er ude at handle eller når der er mange mennesker på et forholdsvist lille område. På den måde er det nemlig langt lettere at komme omkring, og der er også en langt mindre risiko for, at man skulle komme til at genere andre mennesker. Udover størrelsen på selve scooteren er det også værd at overveje størrelsen på motoren og på batteriet. De fleste er egnet til adskillige mindre distancer i løbet af en dag, hvorefter man derhjemme kan sætte til at oplade natten over. Hvis man derimod er noget mere aktiv, eller har daglige ærinder på tværs af større byer såsom København og Aarhus er det derimod en fordel at gå en størrelse eller to op i modellerne, hvorved motorens ydeevne og batteriets størrelse også forbedres. Den måske vigtigste overvejelse man kan gøre sig, er omkring komforten når man kører. Her er det værd at undersøge sædets størrelse, materiale, siddehøjde og lignende for at være sikker på at modellen passer til en. Andre overvejelser, man kan også kan gøre sig, kan være på de små ekstra ting, der gør det til den rette model. Det kan eksempelvis være en ekstra stor kurv til dagligvarer eller et sæde beregnet til to personer.

Læs meget mere på denne hjemmeside.

Hvad mener du?