Friend

hvepse

Få en fredelig sommer med bekæmpelse af hvepse

Vi kender det alle – det er sommer, og hvepsene begynder at hærge rundt omkring i naturen og hjemme i haverne. Har du frugttræer i din have, skal du være forsigtig. Du bør tjekke grundigt efter, om der er hvepse i frugten, før du spiser den. Hvepsen er i hele landet, så på den måde kan du ikke gøre noget, for at undgå den. Et par hvepse er dog ikke så slemt, men du kan være så uheldig at du får et helt hvepsebo i haven. Dette kan gå hen og blive til stor gene for dig og din familie, så det bør du øjeblikkeligt gøre noget ved det.

Korrekt bekæmpelse af hvepse og hvepsebo

Et hvepsebo fremstilles af hvepsene selv af træ og spyt. Når sommeren er slut er det kun hvepsedronningen der overlever, og det er altså hende der er vigtigst at få ram på, hvis du ikke ønsker et hvepsebo i haven igen næste sommer. Hvordan et hvepsebo fjernes afhænger af mange ting. Blandt andet har det stor betydning hvor hvepseboet er placeret. Hvis hvepseboet er indenfor rækkevidde kan du selv prøve at give dig i kast med noget insektgift. Du skal dog være opmærksom på, at hvepsene føler sig truede når du kommer tæt på hvepseboet. Dette kan resultere i hidsige hvepse, og de kan godt prøve på at stikke dig. Det er vigtigt at du tager ordenligt tøj på til det, så du ikke er alt for udsat. Det kunne eksempelvis være langebukser, langeærmer og handsker. Husk også at beskytte øjnene. Er du allergisk overfor hvepsestik er det ikke en mulighed for dig. I tilfælde af allergi, eller hvis blot hvepseboet er udenfor rækkevidde, anbefales det at du tilkalder professionel hjælp. På denne måde sikrer du dig at boet bliver fjernet korrekt, og at ingen kommer til skade undervejs.

Professionel hjælp til bekæmpelse af hvepse

Lige meget hvor du bor i landet, er der gode muligheder for at få hjælp til at fjerne et uønsket hvepsebo. Bor i eksempelvis i eller omkring Århus og Randers, vil der altid være hjælp at hente hos en skadedyrsbekæmper. Når først hvepseboet er fjernet, er problemet løst. Det kan dog sagtens være at en ny dronning vender tilbage og bygger et nyt hvepsebo næste år. Hvis du har haft problemer med hvepsebo de samme steder i haven i mange år, kan du eventuelt forebygge ved at sætte insektnet op, eller på anden måde afskærme stedet, så de ikke kan komme til. Du kan også forebygge ubehagelige oplevelser med hvepse, ved at sørge for at plukke frugten fra eventuelle frugttræer, når den er moden. På den måde sikrer du, at frugten ikke falder ned, og ligger overmoden på jorden. Det er det rene lokkemad for hvepse, så skulle noget frugt nå at falde ned, anbefales det at du straks fjerner det. Du skal dog være forsigtig, da hvepsene godt kan være svære at få øje på, og du kan risikere at stikke dig, hvis du bare uden videre klemmer på en nedfalden frugt.

 

Hvad mener du?