Friend

stigende

Danskernes data-forbrug eksploderer

En ny undersøgelse viser, at den danske dataudveksling over det mobile bredbånd vokser eksponentielt.

Danskernes data-forbrug stiger som aldrig før. Det mobile bredbånd har i den grad fået fat i danskerne. Derfor er også vores forbrug af data via smartphones, tablets eller 4G-dongles eksploderet de snareste år.

Energistyrelsen har netop udsendt den nyeste telestatistik for første halvår af 2015. Styrelsen skriver blandt andet, at ”Stigningen i den samlede mobile datatrafik har været på lidt over 41.000 TB fra første halvår af 2014 til første halvår af 2015. Dette svarer til en stigning på hele 85,2 procent.” 

Det vil sige, at den danske mobile datatrafik endte på lidt under 90.000 TB i første halvår af 2015. Til sammenligning kan det måles, at i første halvvår af 2010 var den samlede datatrafik i Danmark kun på lidt over 6.000 TB. Hvilket vil sige, at datatrafikken i Danmark er mere end 14-doblet på fem år.

Tip: Find det billigste mobile bredbånd på sammenligningssiden https://internettjek.dk/mobilt-bredband

Det hurtige netværk har betydning

Fra Energistyrelsens statistik er det også i øjenfaldende hvilket net alt vores datatrafik bliver sendt med. Fra første halvår af 2015 var næsten halvdelen, hele 46 procent, af den samlede datatrafik fra LTE-nettet, som også går under betegnelsen 4G forbindelsen. De resterende 54 procent er fra øvrige mobilnet.

Denne opgørelse viser da også, at 4G/LTE forbindelsen snart kommer til at fylde det meste hos størstedelen af danskerne. Der er nemlig ikke kun selve mængden af data der downloades, men det er også hvad der uploades på det mobile 4G bredbånd der vokser stødt. Dette gælder ligeledes også for antallet af mobilabonnement med tilhørende data-netværket.

Flere med mobile bredbåndsabonnementer

For som beskrevet ovenfor er det ikke kun mængden af data der stiger, det er også antallet af mobilabonnementer der tilknytter sig data-netværket.

”Fra midten af 2014 til midten af 2015 steg antallet af mobile bredbåndsabonnementer med næsten 450.000 til næsten 6,4 millioner,” skriver Energistyrelsen til deres statistik.

Tallene viser derfor, hvor stor en stigning der er sket i adgangen til mobilt bredbånd. Dette kan både være adgang til netværket via mobiltelefonen, men det kan også være fra dedikerede dataabonnementer. Den voldsomme stigning på helt op til 6,4 millioner betyder, at der i dag er 112 abonnementer pr. 100 indbyggere i Danmark. Dette er en stigning på syv procent fra året før, hvor der var 105 mobile bredbåndsabonnementer pr. 100 indbyggere.

Data-gennemsnittet

Det kan godt være du tror, at du bruger meget data, men den nye statistik viser ligeledes gennemsnittet for danskernes dataforbrug. I gennemsnittet bruger hvert af de ovenstående mobile bredbåndsabonnementer nu 14,6 GB pr. halvår. Dette svarer til, at du i gennemsnit bruger cirka 2,4 GB pr. måned. Selvom du måske ikke syntes det lyder af meget, så er det faktisk en stigning på hele 72 procent i forhold til første halvår af 2014.

Danskerne bruger altså data-trafik som aldrig før. Det bliver spændende at følge udviklingen de kommende år. Har du brug for et lavere eller måske højere data-abonnement, så kan du finde og sammenligne data-abonnementer på de mange forskellige prissammenligningssider. Disse gør det let og overskueligt for dig.

Hvad mener du?