Friend

blåt hus

Bosted for børn

Det er aldrig sjovt at komme dertil hvor man er nødt til at anbringe sit barn på et bosted, men for nogle forældre er det desværre noget der sker, og det er ulykkeligt at man kommer så langt ud. Man skal som forældre huske på at hvis man har gjort alt selv og ikke kan gøre mere, så er man nødt til at bede om hjælp, og der er mange former for dette. En af disse er at få sit barn anbragt på et bosted i nærheden eller måske længere væk, på den måde kommer barnet væk fra de vante omgivelser og kan begynde på en frisk. Der findes to bosteder i byen Mariager som styres af samme person, og dette er Hedehuset. Hos Hedehuset gør de alt for at gøre en forskel for de børn som bliver anbragt hos dem, for det er netop denne forskel der er med til at gøre situationen lidt nemmere for forældrene, og dermed får de børnene på rette spor igen.

Bosted for børn er en hjælp for børnene og forældrene

Bosted skal ikke ses som et negativt sted at komme hen, for man kan komme der af mange forskellige årsager, og det kan være ned til de mindste ting og så op til meget store ting. Det handler om at finde ud af om man har behov for at sende sit barn af sted på et bosted, eller om det er noget man selv kan gøre noget ved. Som regel er det sidste udvej for forældrene at anbringe sit barn på et bosted, men for andre kan det være noget at det første de gør. Det er meget forskelligt, og ingen er ens, derfor er der plads til alle slags børn på dette bosted i Mariager. Det er ikke kun børn fra Mariager der kommer, men der kommer også en masse børn fra Hobro, Viborg og Randers, og det er vigtigt at vide at man kan komme fra alle byer.

Bosted for børn er for alle

Der kan være mange årsager til at man er nødt til at anbringe sit barn på et bosted, og man skal ikke være bange for at kontakte Hedehuset hvis man har spørgsmål til anbringelsen eller om man er i tvivl om man bør anbringe sit barn der. Der er mange af børnene som har oplevet en svær opvækst, og det kan være mange forskellige ting i opvæksten der har været svær. Det kan både være derhjemme, hvor familien måske har været i opløsning og at barnet ikke har fået den opmærksom og opvækst som et barn skal have og derfor har barnet det svært. Det kan også være at barnet har det svært i skolen, og der derfor er brug for en anbringelse på et bosted. Et bosted for børn skal være en god ting, for det skal være med til at få børnene tilbage på rette spor, og de er i tæt samarbejde med psykiatrien, hvilket sikrer høj kvalitet i arbejdet med børnene.

Hvad mener du?