Friend

får svaret på sædprøven

Sådan laver du en test af sædkvalitet

De fleste er nok klar over, at hvis man vil være gravid eller gøre nogen gravid, så skal der være noget sæd involveret på den ene eller anden måde. Det er grundstenen i hele processen og uden dette, så kommer man ikke langt. Det virker dog simpelt nok, men problemet er, at den dag i dag, så findes det mange forskellige genstande i hverdagen, som faktisk kan forringe sædkvaliteten. Det betyder, at vi i stor grad oplever mænd, som ikke er i stand til at gøre deres partner gravid, fordi sædkvaliteten simpelthen er for dårlig. Det skyldes f.eks. mobiltelefoner i lommen, varme i sædet i bilen, forkert kost og en knap så sund livsstil. Der er mange grunde til, at sædkvaliteten kan blive drastisk forringet og det er også grundet til, at man i højere og højere grad oplever par, som simpelthen ikke kan få børn udelukkende fordi sædkvaliteten er for ringe. Derfor kan det være en god idé, at få testet sin sædkvalitet, så man ikke fuldstændig mister evnen og pludselig ikke kan få børn længere. Det gør man ved at tage en sædprøve.

Hvordan foregår en sædprøve?

Når man skal tage en sædprøve, så gør man det som oftest på en klinik, som kan ligge overalt i Danmark. Det kan f.eks. være en klinik i Højbjerg i Århus, hvor du får taget din sædprøve. Du møder så ind på klinikken og får overrakt et plastikbæger. Du bliver ledt ind i et rum, hvor der er en computer eller nogle magasiner. Den kloge mand kan nu godt regne ud, hvad der skal foregår, når der skal aflægges sædprøve. Der skal jo produceres noget sæd og det skal ned i plastikbeholderen. Når det så er ordnet, så afleveres sædprøven til personalet, som så vil undersøge den i et laboratorie, som så kan afgøre, hvor god kvaliteten er. Svartiden varierer fra klinik til klinik.

Det kan en sædprøve fortælle dig

Når man så får svaret, så kan man danne sig et billede af, hvor god sædkvaliteten er. Her kan man f.eks. se, om det vil blive vanskeligt at få børn eller om det stadig nemt kan lade sig gøre. Hvis der tages flere sædprøver, så kan man også se f.eks. hvor lang tid der går, før du ikke vil være i stand til at få børn længere. Det er de vigtigste ting i prøven, men der er også et hav af andre faktorer, som man kan se i prøven og det vil du blive fortalt om, når prøven kommer tilbage.

Resultaterne er kommet – hvad nu?

Du har fået resultaterne fra din sædprøve og de var enten gode eller dårlige. Hvad gør man så nu? Hvis dine resultater er dårlige, så vil man ofte blive en smule trist og måske frustreret, men det er der som regel ingen grund til. Ofte kan lægevidenskaben nemlig hjælpe dig, så hvis du vil have et barn, så kan du gennemgå behandling, så du alligevel godt kan få et barn.

Hvad mener du?